Таекуондо Фитнес

Медали за отбора от Trelleborg Open class A

Събитията през двата дни на Trelleborg Open

След инфарктното пътуване и пристигане 10 минути преди затварянето на кантара, се събудихме в 6:00 местно време. Успяхме да закусим, след което се устремихме към състезанието. Първи на татамито излезе Борис Гатев срещу национал на Чехия. Чехът беше доста по-опитен и с черен колан, което обаче не притесни „Ледения“ Боби. Той успя да удържи равен резултат до края на първи рунд. За съжаление боледуването му през последните 2 седмици си дадоха отражение и умората надделя във втория рунд. Това доведе до 4 точки преднина за чехът, които обаче само разяриха Борко и той се хвърли да нашляпа чехълът. Въпреки смелата му и самоотвержена игра, Боби не успя да обърне развоя на мача и загуби. Втора на полето излезе Мария Чанева, известна и като Мара Шамара. Тя излезе срещу китайка от Дания и въпреки, че противничката и я поведе, Мария игра много добре тактически и демонстрира голямо израстване в пътя си на таекуондистка. Мария изравни и даже поведе 20 секунди преди края. За съжаление малка грешка от наша страна позволи на противничката и да изравни и секунди преди края да отбележи победна точка. По този начин Мария пропусна страхотна възможност да спечели медал, при първото си участие на подобен турнир. Съжаляваме много за пропуснатата възможност, тъй като по мнението на треньора, Мария имаше сили и за повече от бронзов медал. Трети излезе нашата млада звезда Борислав Найденов. Бобо имаше лош жребий, тъй като се падна първа среща срещу национал на Дания, който се класира първи на същия турнир две години подред. За огромно съжаление на всички датски фенове, благодарение на Бобо, тази година датчанина отпадна. Бобо беше безупречен в своята игра и победи с 3:2 в доста оспорвана среща. Полуфиналът му не започна добре. Противникът му от поредната родина на викинги поведе с една точка и успя да го удари лошо в слабините. Не последва наказание от съдиите и Бобо отново се хвърли в боя. Със страхотна игра, хъс и умение, Бобо обърна резултата до 3:1 и когато 18 секунди преди края всички очакваха заслужена победа, при една от поредните размени, при които опонента се хвърли да бележи точки, Бобо го контрира с много силно дитчаги, което обаче се плъзна по ръцете на противника и попадна във врата му. Последвалият рев и нежеланието на противника да продължи боя , доведоха до дисквалификация на Бобо, което му донесе бронзов медал. За пореден път златния медал се изплъзва на Бобо и малка утеха бе коментара на Боби Дончев, който гледайки последствията от удара на Бобо и последвалата крио терапия върху нараненото място, сподели: „аз по голяма торба лед не съм виждал!!!“. 
Любимецът на момичетата Александър Георгиев излезе на полуфинал срещу представител на Холандия. Сашко показа в първия рунд класата си на Балкански шампион и поведе с 3 на 1. Малшанс във втория доведе до изравняване в резултата 10 секунди преди края за 5:5. След инфарктен рунд за златна точка, в която Сашко показа истинска воля за победа, съдиите справедливо го определиха за победител. На финала Сашо игра с поредния скандинавец, класата на нашия състезател беше безспорна и въпреки 0:0 в първия рунд, Сашко без проблеми победи с 3:0 след страхотна игра във финалния рунд. Равносметката след първия ден е: 1 златен, 1 бронзов медал.

През втория ден състезанието стартира навреме. Първи от нашия отбор излезе Александър Илиев. Сашко поведе в резултата и държеше до последния рунд водеше с 2:1. За съжаление Противника успя да обърне резултата и срещата завърши 3:4. Така загубихме още един медал. Въпреки всичко, това е първото състезание за Сашето от такъв ранг и беше нормално той да е доста притеснен. Сигурни сме, че следващия път ще бъде много по уверен в собствените си сили и ще се окичи с отличие. Вторият ни представител беше Кристиян Рангелов. Малкия Криси излезе на ринга срещу много опитен противник. Криси се би мъжки до последния момент. Въпреки че беше много болен и за малко да влезе в болница преди състезанието, той показа истински борбен дух и въпреки загубата, за нас той е победител. Борислав Дончев имаше излезе в първата си среща в тежката категория на мъжете срещу Али Хасан от Кувейт. Наричан от нас шеговит „сина на шейха“, младият Али не затрудни нашия Боби, който го отнесе с 12:2. В полуфиналния си мач Дончев се изправи срещу представител на Гърция, който в предишната си среща демонстрира завидни умения. Безспорно гръцкият състезател бе по-класния от двамата и заслужено спечели. В края на състезанието той завоюва и златния медал в категорията като безапелационно се наложи над почти двуметровия състезател от Хърватско. За Боби това е първото международно състезание, и факта че завоюва бронзовия медал ни радва изключително много. Другата седмица е републиканското първенство за юноши, девойки, мъже и жени, където нашите представители Алек Божков, Борислав Дончев и Никол Чорбанова ще защитават името на нашия клуб.