Таекуондо Фитнес

Републиканско първенство за кадети 2013

На 11.05.2013г. в гр. Перник в спортна зала „Борис Гюдеров” се проведе Държавното първенство за Кадети (състезатели родени през 1999,2000 и 2001г.) в дисциплина Спаринг (клас А и Б). В надпреварата взеха участие над 120 състезатели от общо 22 клуба от цялата страна.

Първи на татамито излезе Борислав Найденов в категория до 37 кг кадети. Бобо спечели срещу представител на клуб „Нерон“ с 9:2. На полуфинала се изправи срещу основния фаворит за титлата Владимир Главчев от Херея. Бобо надделя по безапелационен начин със 7:3 и се изправи на финала с другия фаворит Марио Цветанов от Нерон. След много напрегната игра Бобо успя да обърне резултата от 0:2 до 2:2 в последните 20 секунди. Стигна се до 4ти рунд, в който Бобо се наложи и заслужено спечели за първи път републиканската титла в спаринга.

Следваща на татамито беше Мария Чанева, която след интересно съдийско решение загуби полуфинала с 4:6, което и отреди 3то място в крайното класиране. В клас Б Виктория Георгиева премина през своите противнички с лекота и взе първа републиканска титла при кадетките. Последен на татамито излезе Борис Петров, който прегази противниците си по пътя към финала. За съжаление умората си каза думата, и Борко, който предишния ден беше участвал на състезание по футбол, видимо отпаднал, позволи да се стигне до златна точка и загуби финала.

Ръководството на клуба благодари на медалистите за успехите им и им пожелава още много медали и радост!!!