Таекуондо Фитнес

BRONZE MEDAL FOR NIKOL CHORBANOVA FROM THE EUROPEANS CHAMPIONSHIPS UNDER 21 IN INNSBRUCK, AUSTRIA

С единDSC_5827 бронзов медал се върна българският отбор по Олимпийски Таекуондо от Европейското първенство до 21 година от Инсбрук, Австрия.

В оспорвана конкуренция с повече от 300 от най-добрите състезатели в цяла Европа, националният ни отбор успя да завоюва бронзов медал при жени до 53 кг.

Никол Чорбанова спечели трето място за българското Таекуондо – WTF от Европейското първенство до 21 година. Младата надежда в олимпийския спорт показа силен дух, умения и кураж в борбата за разпределението на медалите.

Жребият отреди на Чорбанова да почива през първия кръг, след това я срещна със състезателка от Кипър. Победа за България със 10:3 отреди Чорбанова да се срещDSC_5842не с една от фаворитките за титлата от Сърбия. След крайно инфарктен мач, пълен с обрати, зрелищни техники и много емоции, България се поздрави с втора победа – 9:4 и полуфинал в категорията си. За съжаление, българската състезателка не успя да победи следващата си съперничка – от Гърция и загуби срещата, което я постави на третото място. Останалите състезатели от българския тим не успяха да преминат елиминационните кръгове и да продължат напред, въпреки показаната воля на игралното поле.

Личният треньор на медалистката, Димитър Аврамов от спортен клуб Таекуондо Фитнес, заяви: “Ники е състезателка, за която всеки треньор може само да си мечтае. Тя е пример за това как положеното старание и труд се реализират в успех.“ Аврамов призна, че бронзовата титла е повод за гордост не само за клуба й и за Българската федерация по Таекуондо – WTF, а и за цялата спортна общественост в станата.

Медалът на Никол Чорбанова от големия форум е поредното доказателство за популярността на този спорт у нас и усилията, които се полагат за неговото развитие от практикуващите, спортните клубове и Българската федерация по Таекуондо – WTF.

DSC_5817