Таекуондо Фитнес

Таекуондо Фитнес

Програмата “Таекуондо Фитнес” съчетава по изключително балансиран приятен и практичен начин техниките на източното бойно изкуство с упражнения за гъвкавост,  сила и издръжливост. Специфичните движенията в Таекуондо Фитнес по своята същност са техники с крака и ръце, заимствани от олимпийското Таекуондо. Въпреки притеснението на начинаещите от привидната им сложност, упражненията са реално приложими, а усвояването им – съвсем възможно. Тренировъчната система е подходяща както за любителите и начинаещите в спорта, за всички, които работят върху собствените си самочувствие и изостреност на сетивата. 

Ударите се изпълняват с максимална скорост и сила върху плътни цели, с контрол на височината на удара, което гарантира безопасност за ставите и предпазва в голяма степен мускулите от преразтягане. 

Всяка тренировка, като краен резултат цели да освободи в практикуващия потенциала му. От психологична гледна точка, подобна система е чудесен начин за освобождаване от натрупаните в ежедневието напрежение, стрес, дори агресия. Таекуондо Фитнес е подходящо за всяка възраст, пол, физическа подготовка и възможности, 

Влизането във форма, доброто самочувствие и приятната компания са гарантирани!